Bij het podologisch onderzoek starten we met een uitgebreid vraaggesprek om inzicht te krijgen in de klachten.

Nadien gaan we zowel in stand als op de behandeltafel een reeks opmetingen en testen doen. Zo brengen we je lichaamsbouw, beweeglijkheid en lenigheid in kaart. We kijken ook na of er misschien sprake is van een beenlengteverschil, verkorte of verzwakte spieren …De gang-/en loopanalyse speelt een belangrijke rol in het onderzoek. Tijdens het stappen/lopen worden deze beelden opgenomen. Zo kunnen we deze achteraf grondig analyseren.

  Op het einde van het podologisch onderzoek bespreken we de resultaten en behandelplan (dit kan bestaan uit zolen – doorverwijzing – (schoen)advies).

afspraak maken

Podologische zolen zijn volledig op maat gemaakt. Alles gebeurt in eigen huis

Podologische zolen zijn functionele zolen, corrigeren de voetfunctie en geven sturing waar nodig. Podologische zolen worden vervaardigd uit duurzame materialen waardoor de gemiddelde levensduur tussen de 2 à 3 jaar ligt. De zolen zijn volledig op maat gemaakt.

De podoloog die het onderzoek uitvoert, zal ook het zoolconcept opbouwen, de zolen ontwerpen, slijpen en afleveren. Alles start met een onderzoek en 3D scan van de voeten. 

 

afspraak maken

Wanneer een kind klaagt over pijn of niet wilt lopen door pijnlijke of vermoeide benen dan kan dit een teken zijn van een afwijkende stand van de voeten of benen. Het is dan interessant om bij de podoloog langs te gaan. 

De normale ontwikkeling van de benen:
• Een baby heeft O-benen.
• Rond het 2de jaar staan de benen recht.
• Daarna gaan de benen in X staan.
• Vanaf ongeveer 6/7 jaar groeien ze weer (bijna) recht.
• Meisjes in de pubertijd kunnen weer meer een x-stand van de benen krijgen.

afspraak maken

Veel recreatieve- en professionele sporters ondervinden vroeg of laat klachten ter hoogte van de voeten, enkels, knieën, heupen of lage rug waardoor zij gedurende korte of langere tijd niet of minder kunnen sporten.

Daarom is het nuttig om als sporter een podologisch onderzoek en een ganganalyse te laten uitvoeren, dit kan ook preventief. Na het onderzoek gaan we de resultaten bespreken en indien nodig behandelen ( dit kan bestaan uit zolen, doorverwijzing, schoenadvies,… )

afspraak maken

Hier gaan we specifieke klachten (huid- of nagelproblemen) aanpakken zoals likdoorns, kalknagels, tunnelnagels,..Sommige pijnklachten komen terug, voor andere kunnen we een hulpmiddel zoeken om dit te vermijden. Een silicone-orthese op maat kan helpen om drukpunten op de tenen te beschermen. Een nagelbeugel (fotopolymerisatie techniek) kan helpen om tunnelnagels terug af te vlakken.De podoloog biedt ook voetzorg aan risicopatiënten ( denk aan reuma, diabetes,…). 

afspraak maken

Concreet kunnen wij voetzorg toepassen en voetcontrole uitvoeren om ervoor te zorgen dat de kans op wondes zo klein mogelijk is. Ook schoenadvies hoort hierbij.

Personen met reuma hebben vaak moeite om hun eigen voeten te verzorgen. Vaak zijn er nog bijkomende factoren die het belang van een goede voetverzorging verhogen. Bij een podoloog kunt u gerust terecht voor een goede verzorging. De regelmaat kunnen we afstemmen op de nood van uw voeten. 

afspraak maken